čtvrtek 27. února 2014

Koláč s lososem a mangoldem


Na přípravu budete potřebovat:

cca 200g čerstvého lososa ( filet) - já použila z ocasní části
4 velké listy mangoldu bez řapíků nebo 200g špenátových listů
250g mascarpone
2PL zakysané smetany
1PL čerstvého posekaného kopru
2 stroužky česneku
4 malá rajčátka
1 vejce
listové těsto ( kdo nemá rád listové těsto, použije některý z receptů na těsto křehké)
trocha parmazánu na posypání
sůl 

Postup:

Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty necháme spařit. Poté scedíme a propláchneme ledovou vodou. Necháme okapat a přebytečnou vodu vymačkáme.
Mascarpone vymícháme s kysanou smetanou, vejcem, utřeným česnekem, koprem dohladka a osolíme.
Lososa nakrájíme na pruhy, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran tak, aby uvnitř zůstal syrový. Natrháme na kusy.

Listové těsto si vyválíme a vyložíme jím nižší vymaštěnou koláčovou formu. Na těsto naneseme mascarponovou směs, rozložíme na ni mangold, kousky lososa, rozpůlená rajčátka, která malinko posolíme a dáme péci do vyhřáté trouby na 200C. 




Pečeme zhruba 20-25 minut. Po vyjmutí z trouby posypeme nastrouhaným parmazánem.



Žádné komentáře:

Okomentovat