úterý 8. dubna 2014

Čínská slepice s červeným olejem


Na přípravu budete potřebovat:

1 celá slepice
2-3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce červeného oleje s feferonkami ( recept zde )
1 lžíce plnotučné hořčice
1dcl bílého vína
1dcl vývaru
pepř
sůl 

Postup přípravy receptu:

Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá od kosti, nejlépe v papiňáku. Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu na tenké proužky. K masu přidáme olej, sójovou omáčku, víno, hořčici a vývar, osolíme a opepříme podle chuti. Připravujeme 1-2 dny před podáváním, pak to má tu správnou chuť. Je to vynikající předkrm nebo salát. 

Poznámka:

Tuto lahůdku připravovali manželé Vydrovi v tv pořadu a našla jsem ho i v čínské kuchařce.
Kdo nemá červený olej, může nahradit olejem slunečnicovým nebo arašídovým a přidat trochu drceného chilli nebo něčeho ostřejšího


Žádné komentáře:

Okomentovat