neděle 6. dubna 2014

Mexický rajčatový kotlík


Na přípravu budete potřebovat:

 
500g mletého hovězího masa
1 cuketa
250g zelených fazolek
1 malá konzerva kukuřice
500ml rajčatové šťávy
1 zelená a červená feferonka
2 cibule
3 stroužky česneku
čerstvá saturejka a petrželka ( koriandr)
olej, sůl, chilli ( nemusí být), pepř 

Postup přípravy receptu:

Mleté maso opečeme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme ještě asi 5 minut. Poté zalijeme rajčatovou šťávou, osolíme a okořeníme chilli a pepřem. Vaříme 15 minut, poté přidáme nakrájenou cuketu, saturejku a zrnka kukuřice a vaříme dále 10 minut. Pak vložíme pokrájené fazolky, posekaný česnek a feferonky a vaříme ještě 10 minut. Zelenina by měla být na skus. Podle potřeby podléváme trochou vody. Dochutíme, můžeme lehce podle chuti přisladit. Nakonec vmícháme posekanou petrželku nebo ještě lépe koriandr. 





Žádné komentáře:

Okomentovat