středa 30. dubna 2014

Vejce a chřest


Na přípravu budete potřebovat:

Počet vajec dle počtu strávníků
zelený nebo bílý chřest
sůl 

Postup přípravy receptu:

Nejprve uvaříme chřest. Zelený neloupeme, pouze odlomíme možné zdřevnaťelé konce. Bílý chřest oloupeme od cca 2 cm pod hlavičkou celý třeba škrabkou na brambory. Taktéž odlomíme zdřevnatělou část. Vložíme do vody ( nejlépe svázaný do svazku a nastojato) a vaříme tak, aby zůstal křupavý.
Vejce vložíme do vody a od doby varu vaříme 2 - 3 minuty. Poté vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou.
Vejce dáme do kalíšků k tomu určených a chřest namáčíme ve žloutku, který si podle chuti osolíme.
Poznámka:
Není to recept jako takový, ale jen rada, jak je možné využít tuto sezonní zeleninu.




Žádné komentáře:

Okomentovat