čtvrtek 17. dubna 2014

Velikonoční nádivka

 

Na přípravu budete potřebovat:

10 rohlíků
10 vajec ( žloutky + sníh z bílků )
vařené uzené maso + uzený vývar
vařené vepřové maso
( masa dáme cca 700g, dávám více uzeného)
kopřivy, popenec , libeček, popř. petrželka nebo pažitka ... všeho dohromady 2 hrstě posekaného
sůl
sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu:

Rohlíky nakrájíme na plátky o síle cca 0,5cm a uzeným vývarem je zvlhčíme. Maso pokrájíme na kostičky, všechny zelené bylinky posekáme. Vše přidáme k rohlíkům, pak ještě vejce a popřípadě ještě zvlhčíme vývarem. Promícháme důkladně a vmícháme opatrně sníh. Dochutíme podle potřeby solí.
Směs vyklopíme do sádlem vymazaného pekáče, urovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200C dozlatova.








Žádné komentáře:

Okomentovat