pondělí 12. května 2014

Asijský pikantní zelný salát


Na přípravu budete potřebovat:

1/2 hlávky bílého zelí
1- 2 feferonky
1 stroužek česneku
1PL sójové nebo ústřicové omáčky
1PL rýžového nebo vinného octa
1PL sezamového oleje
cukr, sůl 

Postup přípravy receptu:

Zelí den předem nakrájíme na tenké proužky, řádně osolíme, promačkáme, přidáme nakrájenou feferonku a necháme přes noc v lednici.
Druhý den zelí v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme vykapat. Připravíme zálivku ze sójové omáčky, rýžového ( vinného ) octa, sezamového oleje, rozmačkaného česneku a cukru, tou zelí přelijeme, promícháme a ještě asi hodinu necháme v lednici. Poté případně ještě dochutíme. 




Žádné komentáře:

Okomentovat