neděle 11. května 2014

Krůtí a uzené na houbách dušené


Na přípravu budete potřebovat:

4 plátky z krůtího stehna
kousek uzeného masa, třeba žebra
hrst sušených hub
2 cibule
150g slaniny
8 kuliček jalovce
kmín, majoránka
hladká mouka
sůl, pepř, olej 

Postup přípravy receptu:

Houby předem namočíme do vody.
Krůtí maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme vymačkané houby a chvilku restujeme. Vložíme krůtí maso, opečeme z obou stran, přidáme uzené, posypeme kmínem, dáme i jalovec a podlijeme vodou z hub. Dusíme, občas podléváme, maso průběžně obracíme. Nakonec přidáme majoránku. Maso vyjmeme, udržujeme v teple. Výpek podle potřeby zaprášíme ještě trochou mouky, promícháme, zalijeme vodou a cca 15 minut prováříme. 



 

1 komentář: