neděle 18. května 2014

Plněné vepřové koleno


Na přípravu budete potřebovat:

Vykostěné vepřové koleno zbavené přebytečného tuku a blan
Na nádivku: starší pečivo, mléko, máslo, ljutěnice, slanina, vejce, libeček, petrželka, česnek, sůl + naložené beraní rohy
Na marinádu: kečup, balsamikový ocet, čerstvé bylinky ((rozmarýn, tymián, saturejka, oregáno), šťáva z 1 pomeranče, rozdrcený pepř, kmín, hřebíček, sůl 

Postup přípravy receptu:

Maso rozklepeme na co největší placku, osolíme, poklademe plátky slaniny, nádivkou a beraními rohy.


Zavineme do rolády a stáhneme provázkem. Vložíme na pekáč, podlijeme vodou a přiklopené dusíme půl hodiny. Pak potřeme ze všech stran marinádou a dáme odkryté péct do trouby. Potíráme výpekem.


Podáváme třeba s brambory v majoránkové omáčce. 




Žádné komentáře:

Okomentovat