pátek 6. června 2014

Flambovaný rump steak s omáčkou s brandy


Na přípravu budete potřebovat:

1 rump steak ( měla jsem o hmotnosti 400g)
čerstvě drcený pepř
čerstvý rozmarýn a tymián
hrubá mořská sůl
2PL brandy
2 šalotky ( popř. bílá část ze dvou jarních cibulek )
1PL medu
trochu balsamikového octa
1PL demi glace
olej 

Postup přípravy receptu:

Steak min. hodinu před pečením vyjmeme z lednice, aby získal pokojovou teplotu. Potřeme z obou stran lehce olejem, opepříme a posypeme hojně nasekanými bylinkami.


Pánev vhodnou na pečení steaků ( nejlépe litinovou ) hodně rozpálíme a steak na ní z obou stran opečeme. Já jsem měla maso vysoké cca 2cm a pekla jsem 2 minuty z každé strany. Každý zvolí délku pečení podle toho, jak chce mít steak propečený. Ty 2 minuty byly na propečení medium . Ke konci pečení polijeme steak lžící brandy a zapálíme. Alkohol necháme vyhořet, steak vyjmeme a zabalíme do alobalu.
Do pánve přidáme kousek másla a na něm zesklovatíme jemně posekané šalotky, přilijeme balsamico, vmícháme ocet, med, demi glace a malinko vody , cca 3PL. Provaříme, podle potřeby zredukujeme a přidáme ještě lžíci brandy. Dochutíme případně solí. 




Žádné komentáře:

Okomentovat