středa 20. srpna 2014

Lilková pomazánka s hermelínem


Na přípravu budete potřebovat:

1 hermelín ( použila jsem pikantní )
kousek másla
1 pečený lilek
pár sušených rajčat
2 - 3 stroužky česneku
čerstvá bazalka nebo petrželka
sůl 

Postup přípravy receptu:

Lilek rozpůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky a posolíme. Necháme vypotit, poté otřeme papírovou utěrkou, potřeme zlehka olivovým olejem a dáme péct do trouby na 220C. Upečeme dohněda.


Dužinu vydlabeme a necháme zchladnout. Do mixéru vložíme pokrájený hermelín, máslo, bazalku, česnek, sušená rajčata a chladnou dužinu lilku. Osolíme a rozmixujeme dohladka.
Podáváme s pečivem, nejlépe s opečenou bagetkou nebo toastem.
Poznámka:
Lilky můžete upéct do zásoby, dužinu vydlabat, napěchovat do skleniček, zalít olivovým olejem, uzavřít a uchovat v lednici. Vydrží i několik týdnů.





Žádné komentáře:

Okomentovat