sobota 16. srpna 2014

Škvarkový kapusťák


Na přípravu budete potřebovat:

 
1 hlávka kapusty cca 1kg
300g polohrubé mouky
škvarků dle libosti
2 vejce + 1 na potření
drcený kmín, majoránka, pepř
3-4 stroužky česneku
sůl
sádlo na vymazání 

Postup přípravy receptu:

Kapustu nakrájíme na nudličky a asi 3 minuty ji necháme povařit ve vroucí osolené vodě. Slijeme, vodu uschováme a kapustu necháme zchladnout. Poté k ní přidáme škvarky, utřený česnek, mouku, vejce, okořeníme a dosolíme. Smícháme, přilijeme trochu uchované vody. Konzistence by měla být o něco hustší než na bramborák.


Směs vlijeme na sádlem vymazaný plech, uhladíme a dáme péci na cca 40 minut do vyhřáté trouby na 180-200C. Když povrch zpevní, potřeme jej rozšlehaným vajíčkem. 


Opečeme dozlatova. Necháme trochu zchladnout, nakrájíme a podáváme nejlépe s kysaným zelím nebo okurkou.
Poznámka
Já jsem dělala z poloviční dávky a množství vyšlo na koláčovou formu.




Žádné komentáře:

Okomentovat