sobota 6. září 2014

Krůtí ragú na boloňském základu


Na přípravu budete potřebovat:

500g krůtích kostek na guláš ( ze stehenního masa)
2 mrkve
2 větší řapíky celeru
2 cibule
2 stroužky česneku
100g slaniny
1 sklenka drcených rajčat ( já jsem použila domácí pečená rajčata)
300ml červeného vína
olej
pepř
sůl 

Postup přípravy receptu:

Maso nakrájíme na menší kostky. Cibuli, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
V hrnci na oleji orestujeme nejprve cibuli, pak slaninu a poté česnek. Přisypeme zeleninu a ještě restujeme, až pustí chuť a šťávu. 


Poté přidáme maso, osolíme, opepříme a za občasného promíchání 5 minut opékáme. Přilijeme víno a necháme z poloviny odpařit, vlijeme rajčata, přiklopíme a dusíme 30 minut. Pak přilijeme podle potřeby vodu. Dusíme do změknutí masa. Dochutíme. Omáčka by měla být hustá bez jakéhokoliv zahušťování.
Podáváme s těstovinami. 




2 komentáře:

  1. Krásné a dobré, už jsem dlouho nedělala. Musím to napravit. Jindra

    OdpovědětVymazat