čtvrtek 30. října 2014

Plněné žampiony portobello s omáčkou


Na přípravu budete potřebovat:

žampiony portobello nebo jiné, ale velké
schwarzwaldská šunka nebo tyrolský špek
sušená rajčata
cibule
tvrdý sýr ( použila jsem blaťácké zlato )
čerstvý tymián
smetana na vaření
olej
sůl

Postup přípravy receptu:

Žampiony neloupu, ale kdo chce oloupe. Pokud jsou klobouky příliš ploché, trochu vydlabeme dužinu. Osolíme. Šunku, sušená rajčata, nohy, dužinu žampionů a cibuli nakrájíme na kostičky. Vše orestujeme spolu s tymiánem na oleji, osolíme a necháme vychladnout.


K vychladlé směsi přidáme nastrouhaný sýr. Směsi uděláme o něco víc, než budeme potřebovat na plnění žampionů.
Žampiony dáme opéct na pánev ( vhodnou do trouby ) , nejdříve lupeny dolů a pak otočíme. Vzniklou šťávu v kloboučku tam ponecháme. Směsí naplníme hlavičky a dáme pod gril zapéct.


Zbytek směsi včetně sýru vrátíme na pánev, podlijeme smetanou a dochutíme.Provaříme do požadované hustoty.




2 komentáře:

  1. Dělal jsem tedy bez omáčky, ale jsou výborné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vašku, to jsem ráda, že ty, takový fajnšmekr, sis pochutnal :-)

      Vymazat