čtvrtek 16. října 2014

Trhané kuře s medovo - česnekovou omáčkou ( v pomalém hrnci )


Na přípravu budete potřebovat:

2 kuřecí prsa s kostí ( motýlek ) ... maso s kostí bude ve finále šťavnatější
3 stroužky česneku
2PL medu
4PL sójové omáčky
3PL hoisin nebo ústřicové omáčky
svazek jarních cibulek
2PL oleje
chilli vločky nebo posekaná feferonka
1KL solamylu
sůl
popř. sezam na posypání

Postup přípravy receptu:

Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymícháme směs, kterou nalijeme přes maso.


Uzavřeme a hrnec nastavíme na stupeň II na 2,5 hodiny. Maso se nám krásně uvaří a zůstane šťavnaté.


Poté maso vyjmeme, na prkénku pomocí vidličky natrháme na vlákna.


Omáčku nalijeme do pánve, přidáme solamyl rozmíchaný v 1PL vody a svaříme. Maso dáme do misky, přilijeme omáčku a dobře promícháme. Podáváme s rýží posypané zelenou částí cibulek, popř. sezamem.




Žádné komentáře:

Okomentovat