pondělí 1. prosince 2014

Chřestový krém s kuřecím masem


Na přípravu budete potřebovat:

spodní části (cca 1/4 - 1/3 výhonku) z půlkilového svazku zeleného chřestu - horní křehké části použijeme na řpípravu jiného pokrmu, do polévky je jich škoda
100 g kuřecího masa z prsou
2 lžíce másla
1-2 lžíce hladké mouky
600 ml horkého drůbežího vývaru
2 jarní cibulky
100 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř


Postup přípravy receptu:

Odlomíme spodní části chřestových výhonků, očistíme je a tužší části slupky oloupeme. Nakrájíme na kousky a vaříme cca 10 minut ve vývaru. Několik pěkných kousků chřestu vyjmeme na dozdobení polévky při servírování, jinak ho všechne ve vývaru rozmixujeme dohladka.
Kuřecí maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, osolíme, opepříme a dohněda orestujeme na másle. Zasypeme moukou a prosmahneme ji jako jíšku. Přidáme k polévce,  uvedeme k varu a cca 15 minut prováříme. Pět minut před koncem přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, smetanu a celé kousky chřestu.  
Recept jsem si upravila podle původního od Elizy z Topreceptů.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat