středa 22. března 2017

Vietnamská kuřecí ( slepičí ) polévka Súp Gà Nấm Hương


Výborná, jednoduchá a vydatná vietnamská polévka s kuřecím nebo slepičím masem, houbami shitake a kukuřicí. Takové polévky má ve velké oblibě i můj manžel ;-) Nejlepší je samozřejmě uvařit silný vývar z celé slepice, ale postačí vám i kuřecí skelety a stehno.


Na přípravu budete potřebovat:

3 kuřecí skelety
1 kuřecí stehno
3cm čerstvého zázvoru nakrájeného na širší kolečka
1 cibule
3 PL rybí omáčky
2 jarní cibulky
100 g sterilované kukuřice
1 vejce
hrst hub shitake (nấm hương)  sušené půl hodiny předem namočit ve vodě
3PL tapiokového škrobu ( lze nahradit škrobem jiným, třeba Solamylem )
sůl

Postup přípravy receptu:

Kuřecí skelety, stehno, plátky zázvoru a celou cibuli vložíme do studené vody, osolíme a přilijeme rybí omáčku. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se bude tvořit na povrchu. Jakmile bude voda bez sražených bílkovin, stáhneme teplotu a necháme při mírné teplotě vařit cca hodinu a půl.
Všechny ingredience z vývaru vyjmeme, maso necháme trochu zchladnout a poté ho obereme od kostí a nakrájíme nebo vidličkami natrháme. Vývar necháme celou dobu dále probublávat, přidáme k němu na proužky nakrájené houby, kukuřici, asi po 10 minutách i obrané maso a na kolečka nakrájené jarní cibulky včetně zelených částí. Vejce v hrnku vyšleháme a vlijeme postupně za stálého míchání do polévky. Tapiokový škrob rozpustíme asi ve 100 ml vody a také přidáme do polévky. Promícháme, prohřejeme, případně ještě dochutíme rybí omáčkou nebo solí a můžeme podávat posypané koriandrem.
Polévka by měla být dost hustá, takže případně můžete přidat škrob či naopak doředit troškou vody.




Žádné komentáře:

Okomentovat